Studim: 65% e kancereve shkaktohen nga “fati i keq”

Shumica e rasteve të kancerit janë rezultat i ‘fatit të keq’ në vend se jetesa jo e shëndetshme, dietë apo gjene edhe të trashëguara, besojnë shkencëtarët. Për dy nga tri viktima të kancerit, efekti kumulativ i gabimeve të rastit në gjene është për të fajësuar për...

Ushtrimi që parasheh vdekjen tuaj (Video)

Një test i thjeshtë që kërkon nga ju që të uleni dhe të ngriteni prap në këmbë, pa u mbajtur, mund të tregoj se sa gjatë do të jetoni. Një grup i mjekëve kanë sajuar testin ulu-ngritu (SRT), në të cilin ju uleni në pozitën këmbëkryq dhe ngriteni pa u mbajtur –...

Alkooli të trashë

Sipas doktorëve në Britani,alkooli duhet të shitet me ngjitëse të përmbajtjes së kalorive në mënyrë që të zvogëlohet dhjamosja e njerëzve. Doktorët tërheqin vërejtjen se një gotë e madhe e verës ka poaq sheqer sa edhe një llokum me xhem. “Royal Society for...
%d bloggers like this: