Ec kah të çojnë këmbët

Heroina e filmit “Magjistari nga Ozi” ,Dorothy, duhet vetëm të godas takat e këpucëve të kuqe dhe të kthehet në shtëpinë e saj në Kanzas. Kjo, kuptohet, në botën imagjinare të filmit. Por nga shtatori ngjashëm do të ndodhë edhe në jetën e përditshme dhe reale. Një...

Lanza: Vdekja është vetëm iluzion

Shumica e shkencëtarëve do të thonin se koncepti i një jete të përtejshme ose nuk ka sens ose është i paprovueshëm. Megjithatë, një ekspert pretendon se tashmë ka prova për të konfirmuar këtë ekzistencë të përtej varrit, e lidhur me fizikën kuantike. Profesori Robert...

Jemi gjenetikisht të ngjashëm me miqtë që përzgjedhim

Një studim i ri i publikuar këtë të javë këshillon se miqtë mund të jenë më shumë se njerëz ku mbështetemi kur nuk jemi të fuqishëm, ata në fakt janë të afërt edhe në aspektin gjenetik. “Duke hetuar të gjithë gjenomin, ne zbuluam se përgjithësisht jemi të ngjashëm...

Gjenet tibetiane i përkasin species së zhdukur

“Gjeni që lejon njerëzit sot të përballen me jetën në lartësi të madhe ajrore është trashëguar nga një lloj i zhdukur njerëzor. Dhe ky varianti i gjenit EPAS-1, i cili ndikon tek oksigjeni në gjak, është i zakonshëm ndër tibetianë”-thuhet në një studim të...

Shkencëtarët zbulojnë një mini-kushëri të elefantit

Një lloj i ri i gjitarit u gjet në shkretëtirën e largët të Afrikës perëndimore, e që në dukje të parë i ngjan një miu me hundë të gjatë, por që gjenetikisht është shumë më i afërt me elefantin, thotë një shkencëtar nga Kalifornia i cili e identifikoi këtë krijesë të...
%d bloggers like this: