Në të shkuarën kanë ndodhur shumë gjëra të cilat ne nuk i dimë, madje disa prej tyre as nuk i imagjinojmë dot. Mund të na duken të çuditshme, por në atë kohë, ato ishin shumë normale. E njëjta gjë do të jetë edhe në të ardhmen, ku ato çka ne bëjmë në përditshmërinë tonë, me siguri brezave të mëvonshme, do t’i duken të pakuptueshme.

Në këtë shkrim, Dritare.net ju tregon disa prej gjërave që njerëzit bënin në të shkuarën. Si p.sh., a e dinit ju që në Cliftonville, Amerikë, në vitet 1936, konkurset e bukurisë bëheshin me fytyra të mbuluara. Pak e çuditshme, nëse marrim parasysh që bëhej fjalë për një garë mbi bukurinë.

Teksa sot, vajzat dhe djemtë që duan të nxihen shpejt, i drejtohen qëndrave solare, në 1949 ekzistonte një makineri e cila gjendej gjithandej. Edhe pse duket e lehtë, kjo metodë nuk ngjan shumë e shëndetshme.

Në vitet 1860, ekzistonte një makineri, e quajtur Euphonia, e cila imitonte fjalimet e ndryshme të njerëzve.

E imagjinoni dot, të blini një paketë cigareje dhe në të, të jetë e printuar një foto bebi? Në vitet 1960, kjo ishte diçka shumë e përhapur.

Skuadra kombëtare e Argjentinës luajti kundër Bolivisë në 23 shtator 1973. Skuadra u nda në dy grupe. Një udhëtoi në Tilcara në një lartësi 2,500 metra mbi nivelin e detit. Por, Shoqata Argjentinase e Futbollit, gjithsesi, “e harroi” skuadrën dhe këta të fundit nuk kishin para për të blerë mjetet, ushqime, apo prenotuar hotelin. Askush nuk merrte dot informacione mbi skuadrën, gjatë qëndrimit të tyre në Tilcara. Prandaj, ata u quajtën “Skuadra Fantazëm”.

Për më shumë, shihni galerinë e mëposhtme, edhe pse disa prej këtyre gjërave, disa i bëjnë ende./a.f/Dritare.net

Burimi: Dritare.net

Linku i artikullit origjinal: ift.tt/2EMO3Le

%d bloggers like this: