Dentistët rekomandojnë pastrimin e dhëmbëve pas çdo vakti të ushqimit në mënyrë që të parandaloni prishjen e dhëmbëve e cila kryesisht ndodh për shkak të grimcave ushqimore që mbesin në gojën tuaj.

Megjithatë, për shkak të jetës së përditshme sbumë dinaike, njerëzit nuk kanë mundësi të pastrojnë dhëmbët pas secilit vakt të ushqimit, transmeton Klan Kosova.

Kur kjo kthehet në zakon, kjo mund të ketë pasoja negative në dhëmbët tuaj dhe në shëndetin tuaj të përgjithshëm gjithashtu.

Molla

Mollat përmbajnë fosfor, kalcium dhe fluoride që pengojnë zhvillimin e kariesit dhe është provuar se ky frut mund të pastrojë dhëmbët më mirë se secila brushë e dhëmbëve.

Karrota

Përtypja e karrotave stimulon sekretimin e pështymës, e cila ndihmon në heqjen e grimcave të ushqimit.

Përveç kësaj, fibra që gjendet në karrota vepron si një brushë e dhëmbëve që mund të pastrojë dhëmbët tuaj dhe mishrat.

Selino

Dentistët rekomandojnë pastrimin e dhëmbëve pas çdo vakti të ushqimit në mënyrë që të parandaloni prishjen e dhëmbëve e cila kryesisht ndodh për shkak të grimcave ushqimore që mbesin në gojën tuaj.

Megjithatë, për shkak të jetës së përditshme sbumë dinaike, njerëzit nuk kanë mundësi të pastrojnë dhëmbët pas secilit vakt të ushqimit, transmeton Klan Kosova.

Kur kjo kthehet në zakon, kjo mund të ketë pasoja negative në dhëmbët tuaj dhe në shëndetin tuaj të përgjithshëm gjithashtu.

 

Burimi: Klan Kosova

Linku i artikullit origjinal: ift.tt/2x7VJTp

%d bloggers like this: