Lajmet e rreme, ose së paku diskutimi global për fenomenin ka vazhduar hovin në vitin 2017, duke bërë që Fjalori Collins ta shpallë termin “fjalë të vitit”.
Të përshkruara nga Collins si “informacione false dhe shpesh të bujshme”, lajmet e rreme kanë kumbuar edhe në mediat ruse dhe në peizazhin politik atje.
Ato janë trajtuar me besim nga mediat e shquara në Rusi, figurat publike dhe audienca. Disa prej tyre e kanë pasur origjinën në Rusi – vendin që qeveritë perëndimore e kanë akuzuar për……

Burimi: KOHA.net

Linku i artikullit origjinal: ift.tt/2Cs2Jh6

%d bloggers like this: