Vijon zhdukja e njerëzve në trekëndëshin e Alaskës. Kjo pjesë e Alaskës ka rastet më të pazgjidhura për personat e zhdukur sesa kudo tjetër në botë.

Pse Alaska ka një shkallë të personave të zhdukur që është pothuajse dyfishi i mesatares kombëtare? Trupat shtetërore të Alaskës kryejnë qindra misione të kërkim-shpëtimit çdo vit, por rrallë gjejnë ndonjë gjurmë trupash, të vdekur ose të gjallë.

Është sikur të zhduken krejtësisht fjalë për fjalë në mes të askundit.

Vijon zhdukja e njerëzve në trekëndëshin e Alaskës.

Është krejtësisht e mundshme që terreni i ashpër i Alaskës të fajësohet, por atëherë pse kaq shumë njerëz dhe aeroplanë humbën pa gjurmë dhe në mënyrë specifike, pse është kaq shumë e koncentruar në një fushë?

Këtu qëndron “The Triangleof Alaska”, një zonë që shkon nga Juneau në rajonin e Barroë veriore në Anchorage.

Ajo hapet me kilometra të liqeneve, maleve dhe hapësirave të gjera dhe ka një reputacion ogurzi.

Zhdukja e avionit të qeverisë më 1972 shkaktoi operacionin më të madh të kërkimit dhe shpëtimit deri në atë pikë në historinë amerikane.

Megjithatë, 40 aeroplanë ushtarakë dhe më shumë se 39 ditë kërkimi nuk dhanë asnjë shenjë të mbeturinave apo të mbijetuarve.

Asnjë shenjë, as çizme të ngrira, asgjë.

Fakti mbetet, se në një shtet me një popullsi më të vogël se San Francisko, rreth katër në çdo 1,000 njerëz humbasin.

Dhe e vërteta më e frikshme dhe më e mundshme është se shpirtrat e dëshpëruar shkojnë në tundrën e dëshpëruar të Alaskës, sepse ata kurrë nuk duan të gjenden.

Vijon zhdukja e njerëzve në trekëndëshin e Alaskës....
Vijon zhdukja e njerëzve në trekëndëshin e Alaskës….

www.lajm-shqip.com

25.03.2018

The post Vijon zhdukja e njerëzve në trekëndëshin e Alaskës…. appeared first on Lajm-shqip.com.

Burimi: Lajme shqip

Linku i artikullit origjinal: ift.tt/2pDsi7g

%d bloggers like this: