Pamela Ovadje kishte vërejtur vetitë e hatashme të luleradhiqes kundër kancerit.”Një onkolog që kishte bashkëpunuar me neve kishte vërejtur përmirësim të pabesueshëm e pacientët e prekur nga kanceri, të cilët për ditë kishin pirë çaj nga rrënja e luleradhiqes. Menjëherë kemi filluar hulumtimin e çajit për të parë se si po reagojnë edhe pacientët e tjerë në këtë çaj”, shpjegon ajo.

“Kam menduar se luleradhiqja rritet kudo dhe se nuk ekziston diçka e mirë në të, njerëzit që moti do ta kishin zbuluar”, kujton ajo. Ata kishin filluar hulumtimet dhe kishin mbetur të shokuar me ato që kishin gjetur.

“Që kur kemi filluar këtë projekt, ia kemi dalë që nxjerrim ekstrakte të rrënjës së luleradhiqes dhe ta aplikojmë në lloje të ndryshme të kacereve në laborator. Kemi vërejtur efektin e tij kundër leukemisë, kancerit në zorrë të trashë dhe pankreas. Është dëshmuar efekti në qelizat e prekura, pa dëmtuar qelizat e shëndetshme”. Ekstraktet nga rrënja e luleradhiqes kanë potencial të vrasin qelizat e kancerit, për vetëm 48 ore./Express/

Burimi: Lajmi.net

Linku i artikullit origjinal: ift.tt/2pBlcOB

%d bloggers like this: