Fotografi të xhamive e objekteve të tjera në trojet shqiptare që datojnë nga vitit 1913 Një grup fotosh të vjetra, ku shfaqen pamje të xhamive të vjetra në trojet shqiptare dëshmojnë sot gjurmët e disa objekteve të trashëgimisë që janë zhdukur krejtësisht dhe disa të tjera që janë transformuar e ndryshuar nga ndërhyrjet e mëvonshme.

Këto foto janë mbledhur dhe ekspozuar para disa viteve përballë xhamisë së Rrugës së Kavajës duke i mëshuar theksit se islami ka gjurmët e tij autoktone në Shqipëri. Përtej këtij argumenti në zgjedhim t’i sjellim për lexuesit tanë si dëshmi të trashëgimisë tonë kulturore në Shqipëri, Kosovë, Çamëri e gjetkë.

Burimi: Realiteti » Feed

Linku i artikullit origjinal: ift.tt/2vRQRRM

%d bloggers like this: