Ligjet e përkthyera e të papërpunuara mirë, po sjellin probleme për gjyqtarë e qytetarë. Ligji për trafikun rrugorë me shumë të meta nuk po i bien në fije as gjyqtarët.


Gjykata Themelore merr vendime për raste në trafik, të pa baza nga Gjykata e Apelit, ndërsa Gjykata e Apelit në të gjitha rastet me ankesë i ndryshon aktgjykimet e shkallës së parë nëse është shqiptuar gjoba prej 500 deri në 1500 euro, sipas paragrafit të 5 të ligjit për rregullat e trafikut rrugorë.


Në përgjigjen e Gjykatës për personat që vozisin pa patentë dhe personat të cilë e harrojnë patentën për rtv21 thuhet: Është e palogjikshme të dënohen me të njëjtën gjobë personat të cilët ngasin automjete pa patentë të shoferit sikurse ata të cilët rastësisht patentën e shoferit nuk e  kanë marrë me veti dhe dënimet qesharake prej 40 euro për një kundërvajtje kaq të rënd në trafik nuk kanë asnjë efekt.


© zëri.info
Burimi: Zeri

Linku i artikullit origjinal: ift.tt/2GpsFMg

%d bloggers like this: